آبدارچی و نیروهای خدماتی، یکی از مهمترین وظایف در شرکتها و ادارات است که بر عهده داراییهای این سازمان میباشد. این شخص مسئولیت تمیز کردن و نظافت، تهیه و توزیع نوشیدنیها و غذاها، حفظ نظم و انضباط در محیط کاری و دیگر وظایف مرتبط با کمک به ارائه خدمات به افراد داخلی و میهمانان است.
در این مقاله، به شرح وظایف آبدارچی و شرح وظایف نیروی خدماتی در ادارات و شرکت و سایر محیطهای کاری پرداخته خواهد شد.
نکته مهم: هر محیط کاری بر حسب نوع کار و تعداد نفرات نیروهای خدمات، شرح وظایف متفاوت و میزان متفاوتی برای آبدارچی و نیروی خدماتی خواهند داشت
شرح وظایفی که در پایین مطالعه میکنید، صرفاجهت گرفتن ایده هست و نظر شخصی نویسنده میباشد و نمیتوان ملاک اصلی باشد. طبیعتا باید هر محیطی بر حسب شرایط و کار و تعداد، وظایف خود را بچیند
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggle? شرح وظایف آبدارچی و کار خدماتیها ?
✅ ۱- تهیه و توزیع نوشیدنی و میانوعده و غذا (کار آبدارچی)
در بسیاری از محیط های کاری، آبدارچی (پرسنل پذیرایی شرکت و ادارت) وظیفه تهیه و توزیع نوشیدنیها و غذاهای ساده به میهمانان و افراد داخلی است. آنها باید به درستی نوشیدنیها و غذاهایی را که در محیط کاری فراهم شده است، تهیه کنند و از مدیران و میهمانان پذیرایی نمایند.
✅ ۲- تمیز کردن و نظافت (وظیفه خدماتیها)
نیروی خدماتی و نظافتی، باید به صورت منظم و مداوم به تمیز کردن و نظافت محیط کاری اختصاص دهد. این شامل تمیز کردن میزها، صندلی ها، کف و سایر وسایل موجود در محیط کاری می شود.
نیروی خدماتی باید به دور اداره برای حفظ نظافت و تمیزی اطراف و داخل اداره تلاش کند. این شامل تمیزکاری سطوح مختلف، شستشوی و پاک کردن وسایل، جمع آوری زباله و پایبندی به سیاستهای بهداشتی است.
در بسیاری از محیطهای کاری، به اشتباه کارهای یک نیروی پذیرایی (آبدارچی) با کارهای یک نیروی خدماتی (نظافتی) بصورت ترکیبی انجام میشود و این کار کاملا غیراصولی هست و از لحاظ اصول باید هر نیرویی فقط یک کار (پذیرایی یا نظافت) را انجام دهد.
✅ ۳- حفظ نظم و انضباط
نیروهای خدماتی باید در هنگام کار، حفظ نظم و انضباط در محیط کاری را به خوبی انجام دهد. آنها باید به دقت به دستورات کارفرما عمل کرده و همچنین به سایر کارکنان کمک کنند تا نظم و انضباط در محیط کاری حفظ شود.
این کار باعث حفظ ظاهر مناسب محیط کاری و افزایش سطح رضایت می شود.
✅ ۴- استقبال و بدرقه و کمک
آبدارچیان باید با دوستی و مهربانی از مراجعین و مدیران در بدو ورود به طبقه و واحد از آنها با خوشرویی استقبال کند.
✅ ۵- پاکسازی و تمیز کردن سرویس بهداشتی:
نیروی آبدارچی باید به صورت منظم و مداوم سرویس های بهداشتی را تمیز کند و آنها باید از ابزارها و محصولات شستشوی مناسب استفاده کنند و به دقت وضعیت سرویسهای بهداشتی را نظارت کنند.
✅ ۶- جمعآوری زبالهها
نیروی خدماتی و نظافتی باید به صورت منظم و مداوم به جمع آوری زباله در محیط کاری اختصاص دهند و همچنین دور انداختن آن به صورت صحیح بپردازد.
? مطالب مرتبط با شرح وظایف آبدارچی و خدماتیها ?
جهت ارزیابی از پرسنل براساس وظایف و شغل شان، میتوانید از چک لیستهای زیر استفاده نمایید:
+ دانلود چک لیست نظافت نیروهای خدماتی و خدمات
+ دانلود دستورالعمل نظافت ساختمان اداری و سرویس بهداشتی شرکت (محیط اداری)
+ دانلود چک لیست و دستورالعمل نحوه پذیرایی VIP و برنامه تشریفات در ادارات و شرکت ها
+ خرید محصول کامل چک لیست ویژه پرسنل پذیرایی و خدمات
+ دانلود چک لیست و ارزیابی بهداشت و نظافت فردی پرسنل PDF
اداره و ادارات ستاد کمیته بنیاد تعاونی وزارتخانه استانداری بانک بیمه بیمارستان درمانگاه سرپرستی دادسرا دادگاه دادگستری دانشسرا کنسولگری کودکستان آزمایشگاه گمرک مرزبانی مرکز آمار ندامتگاه مدرسه مدارس ورزشگاه هلال احمر هنرستان فرهنگستان انجمن جهاد دانشگاهی دفتر کمیسیون مرکز مدرسه محل انبار محیط مدارس آشپزخانه بنگاه تعاونی جهاد خبرگزاری کانون فنی و حرفه ای آموزشگاه دهداری راه و ترابری راهنمایی و رانندگی بهزیستی کمپاس خوابگاه ستاد شهرداری شورای شهر صندوق فدراسیون فرمانداری فرهنگسرا فرودگاه کمیته شرکت مؤسسه خصوصی موسسات آموزشی دانشگاه رستوران ها هتل شرح وظایف نیروی خدماتی در ادارات شرکت و آبدارچی شرکت سازمان دولتی کشور نیروهای پرسنل کارکنان خدمات خدماتی نظافتچی نظافتچیان آبدارچی و آبدارچیان مهماندار و مهمانداران میزبان و میزبانان پیشخدمت پیشخدمتان خدمتکار خدمتگزار سرایدار
در این مقاله درباره شرح وظایف آبدارچی و شرح وظایف نیروی خدماتی صحبت کردیم و در مقالات بعدی درباره دوره ها و کلاسهای آموزشی نیروهای خدماتی و پذیرایی صحبت کنیم.
نویسنده و منبع: جابر مرتضایی از سایت کارکنان karkonan.com