خدمات و تجهیزات هتلینگ بیمارستان ها و مراکز درمانی VIP چرا بسیار ارزشمند است؟
در مقاله قبلی آموختیم که اصلاً خدمات هتلینگ بیمارستان چیست؟ و همچنین قضاوت از روی درمان نیست بلکه از روی وضعیت خدمات و تجهیزات هتلینگ مراکز درمانی انجام می شود.
در این مقاله اینجانب (جابر مرتضایی) می خواهم اثرات منفی عدم رعایت خدمات هتلینگ (فعالیت های خدماتی، رفاهی، زیستی و ظاهری) آنرا روی بیمار بررسی کنیم:
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggle1. دردی بزرگتر از درد!
از عنوان تعجب نکنید، در برخی از بیمارستان ها نبود اجرای مباحث خدمات هتلینگ تحمل آن حتی از خود درد هم سخت تر می شود. بیمارستانی را تصور کنید که خدماتی که ارائه می کند تنها در حد زنده ماندن بیمار است، بیمارستانی که از تجهیزات نامرغوب استفاده نماید، تجهیزات درمانی کهنه خود را دیربه دیر تعویض نماید، بیمارستانی که خدمات رفاهی مثلا به سیستم گرمایش و سرمایش، نور، فاصله به اندازه کافی توجه ندارد، بیمارستانی که پرسنل آن حتی به آنها آموزش نداده اند که چطور با بیماران صحبت کنند، بیمارستانی که چیدمانی نامرتب و کثیف و همچنین افراد آن به ظاهر و پوشش خود اهمیت نمی دهند، بیمارستانی که ….2. خوب شدن بیمار با قرص و شربت خدمات هتلینگ بیمارستانی!
اگر خدمات درمانی و دارو عالی باشد اما موضوعات مربوط به خدمات هتلینگ بیمارستان ضعیف باشد، بیمار ممکن است از لحاظ جسمی درمان شده باشد اما از نظر روحی حال خوبی نخواهد داشت. بیمار با جسم ضعیف اما با روحیه ای خوب وارد می شود پس از درمان جسم و مرخص شدن از بیمارستان، جسم خوب شده است اما روحیه خراب شده است، پس بیمارستان نخواهد توانست عملکرد درمانی مناسبی داشته باشد، چون یک جا را خوب اما جای دیگری را خراب کرده است. درصورتیکه برای درمان جسم، ابتدا و مهم تر روحیه مناسب لازم است.3. دلار، گرانی و خدمات ضعیف!
تیشه به ریشه زدن بیمارستان به خود و بیماران خدمات هتلینگ در بیمارستان همان بازی برد-برد معروف هست که منفعت دوطرفه هم برای بیماران و هم برای بیمارستان دارد، اما برخی از بیمارستان ها احساس می کنند که اگر هزینه ای برای هر چه بهتر محیط ظاهری، افزایش ارائه خدمات و همچنین افزایش رفاه حال بیماران و همراهان کنند به اصطلاح از جیبشان رفته است و این موارد را تنها هزینه های اضافه می دانند. در این میان برخی از بیمارستان ها که به اشتباه این مورد را هزینه می دانند تا فرصت پیش می آید از این مورد می خواهند شانه خالی کنند. یکی از این فرصت طلبی های اشتباه و بهانه های برخی بیمارستان ها این روزها، گرانی کالاها می باشد و به همین دلیل که کالا گران تر هست، پس ما هم خدمات کمتری باید بدهیم. این دیدگاه اشتباه از سوی بیمارستان ها تبعات بسیار منفی هم برای بیمارستان و هم برای خود بیمار دارد، بیماران حاضرند پول بیشتری بدهند تا علاوه بر خدمات درمانی، خدمات رفاهی نیز دریافت کنند. اینجانب (جابر مرتضایی) بعنوان مدرس خدمات هتلینگ بیمارستان، بیمارستان هایی رفته ام که موضوعات اقتصادی برایشان خیلی مهم است، اتفاقاَ بیشتر در این زمینه خرج می کنند که طبیعتاَ بازگشت سرمایه بیشتری خواهند داشت. اما اگر بیمارستانی صرفا به هزینه های خود توجه کند و به موضوعات رفاهی، زیستی و ظاهری خود کمتر توجه کند، بیماران با این دیدگاه به موضوع نگاه می کنند که خدمات خوبی دریافت نکرده اند و رضایتمندی به کمترین حد خود می رسد و احساس می کنند به اندازه ای که پرداخت کرده اند، خدمات دریافت نکرده اند و تازه اگر شرایط طوری باشد که بیمارستان با بیمارستان های نزدیک به خود رقابت از لحاظ جذب بیمار بیشتر داشته باشند (مخصوصاً مراکز درمانی خصوصی) مطمئنا بیماران دیگر بیمارستانی که علاوه بر خدمات درمانی، خدمات رفاهی و ظاهری توجه نمی کنند دیگر انتخاب نخواهند کرد. پس با این توضیح مشاهده نمودید که داستان همیشگی بازنده-بازنده بوجود آمد، بیمارستان می خواست هزینه ی کمتری کند اما سرمایه بیشتری از دست داد و از طرفی دیگر بیمار و همراهان او رضایتی از خدمات بیمارستان نخواهند داشت. در آینده در رابطه با خدمات و تجهیزات هتلینگ بیمارستان بیشتر خواهم نوشت. موفق باشید! منبع: کارکنان پنج ستاره www.karkonan.com+ مقالات مرتبط برای شما:
✏️ دوره آموزشی نیروهای خدماتی بیمارستان و درمانگاه + سرفصل
✏️ آموزش شرح وظایف پرسنل خدمات بیمارستان (نیروی خدماتی بیمارستان)
✏️ آموزش هتلینگ بیمارستان چیست؟ معنی هتلینگ بیمارستانی یعنی چه؟
✏️ خدمات و تجهیزات هتلینگ بیمارستان ها و مراکز درمانی VIP چرا بسیار ارزشمند است؟